مهمترین چالش تولید فولاد آلیاژی وضعیت اقتصادی کشور است. تغییر دائمی نرخ ارز، به مهمترین چالش صنایع تبدیل شده است؛ متاسفانه بسیاری از تولیدکنندگان به نوعی با نرخ ارز سروکار دارند اما هیچگاه نمیتوانند پیشبینی نسبت به آن داشته باشند.
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد جناب اقای گلشن با اشاره به وضعیت خوب بازار فولاد آلیاژی در کشور، بیان کرد: طی یکی دو سال اخیر وضعیت بازار فولادهای آلیاژی بسیار خوب بوده و تقاضا برای محصولات آلیاژی افزایش یافته است. در حال حاضر نیز سفارشهای شرکت فولاد آلیاژی یزد حتی با وجود شیوع بیماری کرونا در کشور، نسبت به سال گذشته بهتر شده است.وی در خصوص وضعیت شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد عنوان کرد: در فروردین ماه با توجه به تعطیلات نوروز و نیز شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا، تا نیمه فروردین ماه فعالیت تولیدی خود را متوقف کرده بودیم، اما شرکت ما در اردیبهشت ماه سفارشهای خوبی دریافت کرد و حتی برای ماههای آینده نیز سفارش دریافت کردهایم. پیشبینی ما نیز حاکی از آن است که در سال جاری وضعیت خوبی در تولید و فروش خواهیم داشت. وی افزود تغییر دائمی نرخ ارز، به مهمترین چالش صنایع تبدیل شده است؛ متاسفانه بسیاری از تولیدکنندگان به نوعی با نرخ ارز سروکار دارند اما هیچگاه نمیتوانند پیشبینی نسبت به آن داشته باشند. ثبات در بازار ارز باعث میشود همه گروههای اقتصادی کشور تکلیف خود را بدانند و عدم ثبات آن، مشکلات بسیاری را در تامین مواد اولیه واحدهای تولید به وجود میآورد.


البته رئیس بانک مرکزی طی بیانیههای خود تلاش میکند که به بازار و جامعه اطمینان دهد که ثبات به نرخ ارز بازمیگردد. تولیدکنندگان مشکلی با افزایش یا حتی کاهش تدریجی نرخ ارز ندارند و درواقع نوسانات بسیار شدید است که به بخش تولید و مصرف آسیب میزند.ثبات در بازار ارز باعث میشود همه گروههای اقتصادی کشور تکلیف خود را بدانند و عدم ثبات آن مشکلات بسیاری را در تامین مواد اولیه واحدهای تولید به وجود میآورد. چراکه تولیدکنندگان به مشتریان بابت تحویل محصول تعهد میدهند و طبیعتا افزایش ناگهانی نرخ ارز ضمن ایجاد مشکل در تامین مواد اولیه واحدهای تولید، باعث کاهش قدرت خرید مصرفکنندگان نهایی نیز میشود.
به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، تقاضای جهانی فولاد در سال 2019 میلادی با 3.9 درصد رشد به یک میلیارد و 775 میلیون تن رسید. طی سال 2019 میلادی تقاضای این محصول در چین با رشد 7.8 درصدی به 900 میلیون و 100هزار تن به ثبت رسید در حالی که تقاضای سایر کشورهای جهان با رشد 0.2 درصدی به 874 میلیون و 900هزار تن افزایش یافت. همچنین انجمن جهانی فولاد، ریسک های اصلی صنعت فولاد جهان را ناشی از عدم قطعیت در شرایط تجارت بین المللی می داند. تنش های تجاری، عدم قطعیت و مسائل ژئوپولیتیکی از جمله مباحثی است که بر سرمایه گذاری و تجارت در این بخش تاثیر گذار هستند. علاوه بر این، در بخش خودرو سازی جهان به دلیل کاهش تقاضای کشورهای در حال توسعه عملکرد در حال تضعیف است اگرچه در بخش ساخت و ساز این روند مثبت خواهد بود.
کاهش تقاضای خارجی و افزایش 26 درصدی واردات فولاد چین :
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از SMM، اقدامات کشورهای دنیا برای مهار کروناویروس باعث کاهش قیمت و تقاضای محصولات فولادی شده است. در نتیجه، واردات فولاد چین در ماه مارس افزایش داشت.
دادههای گمرک چین در روز ۱۴ آوریل نشان میدهد که این کشور در ماه مارس حدود ۱.۱۴ میلیون تن محصولات فولادی وارد کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۶.۳ درصدی داشت. کل واردات محصولات فولادی چین در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ حدود ۳.۱۸ میلیون تن بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹.۷ درصد رشد داشت.


ورقهای فولاد آلیاژی محصولاتی با طیف گسترده از خواص و ویژگی هستند که هر یک با افزودن عنصری مشخص به فولاد به دست میآیند. این تنوع در ویژگی، کاربردهای بسیاری را برای این محصولات به همراه داشته است. تجارت جهانی ورق آلیاژی در سالهای اخیر تغییرات زیادی داشته است. افزایش تقاضای این محصول فولادی روند صعودی تجارت را نیز به دنبال داشته؛ البته دامنه این تغییرات تنها محدود به مقدار ورق آلیاژی تجارت شده نبوده و تجارت این محصول شاهد ظهور کشورهای جدید نیز بوده است؛ خاورمیانه نیز در سالهای گذشته افزایش واردات ورق آلیاژی را تجریه کرد و ایران و ترکیه تقریبا تمامی این افزایش را محقق ساختند.